Enkele tips voor bloemen en planten

Goeie aarde ligt aan de basis van mooie planten.

Gebruik een professionele universele aarde voor uw potten en bakken.  Dit is belangrijk voor de wortelvorming, voeding en de afwatering van uw planten.  Goeie aarde is niet goedkoop, maar resulteert wel in mooiere planten die langer meegaan!

 

De aarde die wij geselecteerd hebben voldoet aan deze voorwaarden en we proberen de prijs democratisch te houden.  Vindt u dezelfde aarde elders goedkoper, dan betalen we u het verschil terug!

Geef uw planten extra voeding.

Wekelijks uw planten bijbesmesten zorgt ervoor dat uw planten meer bloeien, gezonde groene bladeren hebben en langer meegaan.

Wij hebben zelf een vloeibare meststof samengesteld die ideaal is voor onze planten.  Voeg deze 1 keer per week toe bij het watergeven en u zal het verschil merken.

Voor wie dit makkelijk vergeet, hebben we ook tabletten die in de aarde geduwd worden (1 per plant) en die geleidelijk meststof afgeven, deze werken 5 maanden.

 

Wees voorzichtig met meststoffen die niet bedoeld zijn voor eenjarigen (bijvoorbeeld roze korrel), deze zijn vaak te sterk voor onze planten, ze zouden kunnen verbranden en kapot gaan...

Geef uw planten beter regelmatig (dagelijks) een beetje water, dan om de paar dagen heel veel. 

Tussen de waterbeurten moet de aarde de kans krijgen om lichtjes uit te drogen, anders rotten de wortels.  Zeker jonge plantjes mogen niet te nat zijn, zorg dat er zeker een gat in uw pot of bak zit en verzuip ze niet. 

 

Het is ook beter om je planten niet in de felle zon te besproeien, sommige blaadjes zijn gevoelig om te verbranden waar de druppels blijven liggen.  Geef daarom best op de aarde zelf water, en niet op de plant.

We raden ook aan om de planten 's avonds water te geven na een zonnige dag, dan hebben ze een hele nacht om te recupereren en zijn ze weer fris tegen 's morgens.